Попфолк видеоклип на изпълнителите Джордан и Лорена разгневи Софийската митрополия. Причина

...
Попфолк видеоклип на изпълнителите Джордан и Лорена разгневи Софийската митрополия. Причина
Коментари Харесай

Църквата поиска спиране на скандалния попфолк клип на разголената Лорена 

Попфолк видеоклип на изпълнителите Джордан и Лорена разгневи Софийската митрополия. Причина е, че разголената певица танцува върху камбанария, а част от позите имитират " Тайната вечеря. “ 

В отворено писмо Софийската митрополия написа, че клипът " е в изострен прорез с християнския морал, възприетите от обществото правила и е в нарушаване на закона “ и показва пренебрежение към християнската религия и обществото. 

Става въпрос за творбата " Крадена обич “, което е снимано на територията на православен храм " Свети Петър и Павел “ в местността " Петров Кръст “, с. Ковачевци, община Самоков.

" Нашето искане беше преди всичко неговото разпространяване да бъде прекъснато, разграничавайки се напълно от това да се опитваме да влияем на самостоятелна организация, която популяризира своята продукция. В последна сметка тя би трябвало да прави това свободно, само че без да визира правата, още повече когато става въпрос за обичайното за страната ни изповедание. Очакваме другата страна да прояви схващане и надлежно да поправя държанието си. От нейните дейности зависи това дали Софийска митрополия ще потърси отбрана на правата си по правосъден ред “, каза адвокатът на митрополията Юлиян Николов. 

Режисьор на видеоклипа е Люси Иларионов. По думите му с юриста на Софийската митрополия са се уговорили да проведат среща и да обсъдят обстановката.

" Не разбирам откакто сме се разбрали да се забележим за какво през вчерашния ден бяха изпратени писма на всички места и се раздуха това нещо. Аз фотографирам към този момент за четвърти път там. Преди 8-9 години ми бяха първите фотоси. Избрали сме мястото, тъй като е красиво. Няма никой, нито има някакви табели, отключено е... Облечена е обикновено. Тя не е гола. Не е седнала на кръста. Там камбанария няма, няма камбана. Абсолютно не одобрявам нищо от това. Не виждам кои са религиозните знаци. Масата, която е там, където те афишират, че е " Тайната вечеря “, това изобщо не е " Тайната вечеря “, сподели режисьорът. 

Иларионов сподели, че не схваща за какво песента би трябвало да бъде спряна. Така към момента няма изясненост какв още се случи с видеоклипа.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР